Eindredactie

6494363061_c04b465bda_o

Redigeren is als het slijpen van een ruwe diamant, net zolang tot deze gaat schijnen. Heerlijk vind ik dat. Een kwestie van genen, of opvoeding misschien. Want mijn vader is net zo: nooit las hij mijn stukken en stukjes zonder een potlood in de aanslag.

Ritme

Al van jongs af aan ben ik visueel ingesteld, en herken ik spelfouten in één oogopslag. Maar redigeren gaat veel verder dan typo’s corrigeren. Zo zet ik ook mijn ritmegevoel in. Want als het ritme van een tekst klopt, wordt de lezer erin meegezogen.

Helder en speels

De ideale tekst is natuurlijk glashelder: lezen kost geen enkele moeite. Maar graag voeg ik ook een dosis speelsheid toe. De grapjes in je tekst mogen niet onopgemerkt blijven, maar moeten eruit springen als een duveltje uit een doosje. Metaforen die jij als schrijver misschien wat slordig gebruikt, stof ik af zodat een schitterende beeldspraak ontstaat.

Geef me je tekst

Ik redigeer alles wat los en vast zit. Of je nou een professionele auteur bent of een beginnende blogger: geef me je tekst en laat me lekker puzzelen. Je kunt me geen groter plezier doen! Neem contact met me op. Tarieven in overleg.