Interviews

Interviewen is een vak. Zeker wanneer de geïnterviewde zich kwetsbaar en onbegrepen voelt. Als interviewer ga ik niet voor het ingestudeerde verhaal, maar ben ik pas tevreden wanneer het ruwe materiaal naar boven komt.

Journalistieke interviews

Ik ben geen harde interviewer die elke zin halverwege afkapt. Liever laat ik het gesprek rustig meanderen. Ik laat stiltes vallen, stel onverwachte vragen. Vang ik eenmaal een hint op van het nog niet vertelde verhaal, dan blijf ik daar geduldig aan trekken. Net zolang totdat het hele verhaal eruit komt. Niet het keurig ingestudeerde marketingpraatje, maar dat waar het écht om gaat.

Interviews voor onderzoek

Als socioloog en onderzoeker heb ik ruime ervaring met het sociaal-wetenschappelijk interviewen van minderheden. Zo interviewde ik transgender slachtoffers van seksueel geweld, sprak ik vrouwen die qua seksuele oriëntatie niet in een hokje willen en voerde ik gesprekken met transmensen over hun seksuele beleving.

U kunt mij inhuren als interviewer, maar ook voor advies, het opstellen van een vragenlijst of hulp bij de werving van deelnemers. Tarief in overleg.

Interviewer nodig? Neem contact met me op!